Chaos op het gemeenteplein

Op 26 juni 2024

Wie zich dezer dagen op het gemeenteplein waagt, begeeft zich in de complete chaos:  De voorrangsregels zijn onduidelijk en creëren een verwarrende situatie, voetgangers en fietsers weten niet waar ze correct kunnen oversteken, gevaarlijke bloembakken hinderen fietsers,  bomen creëren gevaarlijke conflicten tussen automobilisten die om ter snelst willen passeren, er geldt een onbegrijpelijk parkeerverbod langs de rand van de kerk waarbij goedbedoelende burgers op de bon worden gezwierd, enz. Kortom: de situatie is een puinhoop geworden.

N-VA Nieuwerkerken deelt de frustratie van de vele weggebruikers. “Het gemeentebestuur heeft duidelijk foute keuzes gemaakt bij de heraanleg van het plein enkele jaren geleden. De Nieuwerkerkenaar betaalt hiervoor vandaag de prijs. De onduidelijke situatie op het gemeenteplein creëert onnodige conflicten tussen weggebruikers en geeft geen gevoel van veiligheid aan zwakke weggebruikers,” geeft N-VA- gemeenteraadslid Marie-Rose Schops aan.

CD&V wil trajectcontrole op 30 km/u in Nieuwerkerken, Wijer en Kozen

In een poging om de situatie veiliger te maken, onderzoekt het gemeentebestuur van CD&V nu de mogelijkheid om een trajectcontrole op 30 km/u te installeren op het gemeenteplein, en bij uitbreiding in de dorpskernen van Wijer en Kozen. Het gemeentebestuur heeft zelfs de mogelijkheid onderzocht om een dergelijke trajectcontrole te laten exploiteren door een privéfirma om de kosten van de installatie en de exploitatie te dekken.

N-VA voorstander van veiligheid, maar niet van pestacties

N-VA Nieuwerkerken is alleszins geen voorstander van een trajectcontrole op 30 km/u: “We zijn voorstander van occasionele flitsacties om automobilisten te sensibiliseren en te confronteren met hun snelheid, maar we gaan geen permanente pestmaatregel voor burgers goedkeuren om een snelheidsbeperking van 30 km/u te handhaven,” geeft Marie-Rose Schops aan. Een dergelijke samenwerking met private firma’s tast voor N-VA Nieuwerkerken zelfs de grenzen van het morele af, wetende dat dergelijke bedrijven winsten maakt op de opbrengsten uit de boetes. We mogen onze burgers immers niet als melkkoeien beschouwen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is